فاکتورهای خارجی1
در قسمت های قبلی راجع به 3 فاکتور رتبه بندی نتایج موتور جستجو یعنی فاکتورهای قابل مشاهده در صفحه، فاکتورهای نامرئی و فاکتورهای مبتنی بر زمان صحبت کردیم. در این قسمت فاکتورهای خارجی مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
بسیاری از فاکتورهای خارجی می توانند بر رتبه یک وب سایت در موتور جستجو تاثیر بگذارد که عبارتند از :
- کمیت، کیفیت و ارتباط لینک های داخلی
- تولید لینک
- میزان کسب لینک
- متن anchor لینک و کپی انحصاری
- لینک های دو جانبه
- تعداد لینک های یک صفحه
- ارتباط معنایی میان لینک های یک صفحه
- آدرسهای IP سایت های به هم لینک شده
- TLD نام دامنه برای یک لینک
- محل قرارگیری لینک
- قبول استانداردهای وب
- فاکتورهای “پرچم قرمز” زیان آور
در ادامه برخی از این فاکتورها را توضیح می دهیم و مابقی عوامل را در قسمت بعدی مورد بررسی قرار می دهیم.
برای یادآوری مطالب بهتر است مطلب زیر را هم بخوانید!!
مبانی سئو
کمیت لینک های وارد شونده
سایتی که لینک های متعددی به آن وارد شده است، احتمالا سایت خوبیست. زیرا افراد زیادی با قرار دادن این لینک در سایت شان آن را تایید نموده اند. البته در اینجا پیش بینی های احتیاطی هم در نظر گرفته می شود مبنی بر آن که بخشی از این لینک ها احتمالا طرحی از یک لینک ساختگی باشند. به همین جهت کیفیت ارتباطات که در بخش بعدی شرح داده می شود مطرح می گردد، چرا که عموما معیار بهتری محسوب می شود.
کیفیت لینک های وارد شونده
بسیار واضح است که یک لینک به سایت شما از یک وب سایت محبوب با تعداد زیادی لینک های داخل شونده و با اعتبار و شهرتی مناسب، احتمالا نسبت به یک لینک از یک صفحه تصادفی متعلق به یک وب سایت بی اهمیت با لینک های معدود، برتری خواهد داشت. بنابراین هر چه سایت شما در سایت های معتبر معرفی گردد، تا حدودی نشان دهنده اعتبار سایت تان خواهد بود. البته این تعریف کاملی از ” کیفیت بالا ” نیست. موتورهای جستجو نیز با این تعاریف دچار مشکل می شوند. به همین جهت از الگوریتم های بسیار پیچیده ای که شباهت زیادی به تعاریف انسانی دارند بهره می برند.
استثناهای بارز مانند MySpace.co ( یا دیگر وب سایت های اجتماعی با محتوای تولید شده توسط کاربر ) در این قانون وجود دارد که می توانند لینک های بسیاری را به سمت خود دارا باشد. ولی لینکی حتی از پروفایل محبوب MySpace نمی تواند دال بر محبوبیت آن لینک باشد. همین موضوع در مورد Blogger.com و دیگر سایت های مبتنی بر زیر دامنه (subdomain) صادق است. شاید به این دلیل است که موتورهای جستجو این سایت ها را در زمره متقلب های اصلی به حساب نمی آورند.
مرتبط بودن لینک های وارد شونده
یک موتور جستجو برای لینک هایی که از صفحات و وب سایت های مرتبط با موضوع آمده اند، ارزش بیشتری در مقایسه با لینک های وارده از سایت های غیر مرتبط قائل است. معمولا، مجموعه ای از لینک ها با متنهای anchore مشابه از منابع غیر مرتبط، نشان دهنده شمایی از لینک های ساختگی است که می تواند بی ارزش محسوب شود. بسیاری از لینک های وارد شده از منابع غیر مرتبط ممکن است منجر به جریمه شود. این عمل می تواند به عنوان حربه ای از جانب رقبا برای آسیب به وب سایت شما مورد استفاده قرار گیرد تا با دادن لینک از سایت های غیر مرتبط رتبه سایت شما را پایین آورند. اما، گوگل در مرکز راهنمایی سرپرستان وب سایت (Webmaster Help Center) اظهار می کند “رقبای شما نمی توانند با این روش به رتبه شما آسیبی رسانده یا آن را از فهرست ما پاک کنند”.
تواتر لینک یا Link Churn
لینک هایی که بر روی صفحات ظاهر می شوند و بعد از مدتی ناپدید می گردند، اغلب جزو شماهای لینکی می باشند. سرعت ظاهر و ناپدید شدن این لینک ها تحت نام تواتر لینک یا link churn شناخته می شود. اگر این قضیه به طور مرتب رخ دهد، می تواند به عنوان یک تقلب محسوب شود. در این صورت این لینک ها یا بی ارزش شناخته می شوند یا در بدترین حالت تقلب به حساب خواهد آمد. مگر اینکه وب سایت شما عضو یکی از این شماها باشد که در آن صورت مشکلی در میان نخواهد بود.
میزان اکتساب لینک
از دید یک الگوریتم ممکن است اکتساب چندین هزار لینک توسط یک وب سایت تازه تاسیس، در صورتی که این لینک ها از جانب سایتی با رتبه بالا و مرتبط با موضوع نباشد، امری مشکوک تلقی شود. معمولا این امر نشان دهنده یک شمای لینکی است. این گونه ملاحظات توسط مهندس گوگل مت کات در یکی از ویدئوهایش به آدرس www.mattcutts.com مورد تاکید قرار گرفته است.
ادامه دارد…
مرجع:
اقتباس از کتاب بهینه سازی موتورهای جستجو برای سایت های مبتنی بر PHP، نويسندگان : Cristian Darie, Jaimie Sirovich ، ترجمه : بهروز آقاخانیان، الهام ثاقب حسین پور